bluelogo
Verandercoach-Peter-de-knegt-V1

Hoe ik het “roer” om gooide.

Ken je dat gevoel? Dat gevoel van “Ik wil iets anders”, “er ontbreekt iets in mijn leven”, maar weet niet precies wat, het gevoel dat je vast loopt?  “En als ik het al weet, hoe doe ik dat dan?”

Ik kan je er alles over vertellen. Een aantal jaren geleden bekroop mij dit zelfde gevoel. Ik had mijn leven aardig op de rit. Leuke baan, leuke vrouw er ontbrak mij aan niets, zo leek het. En toch had ik een onbestendig, ontevreden gevoel. Ik kon het niet echt plaatsen. Ik begon te “malen” sliep slechter en was maar aan het “piekeren”.

Het deed mij denken aan een vorige periode in mijn leven. Een periode van ruim 10 jaar daarvoor. Ik had een vaste baan, met goed inkomen, alleen de collega’s en de inhoud van mijn werk vond ik niet leuk. Althans sommigen van mijn collega’s waren niet leuk, velen wel. Het liefste wat ik wilde was weg, zo snel mogelijk weg, iets anders. Wat ik ook heb gedaan, om een lang verhaal kort te maken.

Het gevoel was nu precies hetzelfde, alleen kon ik nu geen concrete oorzaak vinden.

Om er achter te komen waar mijn gevoel van onbehagen vandaan kwam ben ik me gaan verdiepen in welke waarden zijn nu voor mij belangrijk in het leven en in het werk. Zo ontdekte ik (en dat wist ik eigenlijk allang) dat autonomie, regie over mijn eigen leven, van betekenis zijn voor anderen, belangrijke waarden voor mij zijn. Ik heb toen een gesprek met een coach gehad en die liet mij inzien dat het hebben van diepgaande contacten met mensen, voor mij belangrijk is. Dit was iets wat er soms wel was, maar meestal niet. Als HR functionaris en Manager lag daar ook altijd juist mijn kracht. De behoefte aan ontwikkeling, opleiding en verdieping werd ook steeds sterker. Zo werd het idee geboren om me te laten omscholen tot coach. In al mijn vorige banen coachte ik ook al veel, maar min of meer op “gevoel” en “intuïtie”. Maar ik wilde dit nu doen als professie.

Maar goed, toen wist ik wat ik wilde gaan doen en vervolgens de logische vraag “Hoe ga ik dit dan doen”? De schoorsteen moet roken en wat als het me niet lukt, kan ik het wel, wat vinden anderen ervan etc…..? Allerlei belemmerende gedachten kwamen voorbij, waarom ik het vooral niet zou moeten doen. Maar aan de andere kant ga ik ook niet iets met tegenzin blijven doen. Iets doen wat alleen maar negatieve energie oplevert. Daar wordt niemand gelukkig van, dus ook ik niet. Ik had niet voor niets slapeloze nachten en een onbestendig gevoel.

Voor mij was de geest uit de fles en was er geen weg meer terug. Werken en mijn geld verdienen kan ik overal. Misschien moeten we even met wat minder genoegen nemen, maar de verandering moest in gang gezet worden. En zo geschiedde. Ik ben in de zorg gaan werken, mijn oude beroep van weleer en ben weer naar school gegaan om coach te worden, wat ik inmiddels ook ben.

Ik begon mijn Blog, met “Ken je dat gevoel?” Wanneer jij dit gevoel ook wel eens hebt en je zou graag ook wel iets anders willen, je wilt ook je hart volgen, je dromen najagen, maar je ziet op tegen alle mogelijke spreekwoordelijke “beren’ op de weg? Laten we eens in gesprek gaan. Ik weet uit eigen ervaring wat je voelt en welke gedachten er spelen in je hoofd. Er is meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt om je dromen te realiseren.

Plan hier een gratis “Jouw stip op de horizon” coach gesprek en vertel ik je er alles over.

Graag tot snel,

Peter

In BEWEGING

Rosmolenlaan 1, 3447 GL  Woerden (Bezoekadres)

BTW ID: NL004228049B53

KVK: 86312065

nobco-logo-share
EQA-EMCC-Logo
logo-ktno